In Norma din Anexa 1 a Ordinului nr. 3.512/27.11.2008 se mentioneaza:
10. În documentele justificative şi în cele contabile nu sunt admise ştersături, modificări sau alte asemenea procedee, precum şi lăsarea de spaţii libere între operaţiunile înscrise în acestea sau file lipsă.Erorile se corectează prin tăierea cu o linie a textului sau a cifrei greşite, pentru ca acestea să poată fi citite, iar deasupra lor se scrie textul sau cifra corectă.Corectarea se face în toate exemplarele documentului şi se confirmă prin semnătura persoanei care a întocmit/corectat documentul justificativ, menţionându-se şi data efectuării corecturii. 11. În cazul documentelor justificative la care nu se admit corecturi, cum sunt cele pe baza cărora se primeşte, se eliberează sau se justifică numerarul, ori al altor documente pentru care normele de utilizare prevăd asemenea restricţii, documentul întocmit greşit se anulează şi rămâne în carnetul respectiv.La corectarea documentului justificativ în care se consemnează operaţii de predare-primire a valorilor materiale şi a mijloacelor fixe este necesară confirmarea, prin semnătură, atât a predătorului, cât şi a primitorului. 12. În cazul completării documentelor prin utilizarea sistemelor informatice de prelucrare automată a datelor, corecturile sunt admise numai înainte de prelucrarea acestora, menţionându-se data rectificării şi semnătura celui care a făcut modificarea. Documentele prezentate în listele de erori, anulări sau completări (pe baza cărora se fac modificări în fişiere sau în baza de date a unităţii) trebuie să fie semnate de persoanele împuternicite de conducerea unităţii.
Practic, documentele anulate nu se inscriu in registrele de evidenta, ci "raman in carnetul respectiv". Programul permite completarea in sistem a chitantelor anulate pentru o mai buna evidenta a informatiilor din chitantierele pe care le folositi pentru incasari.
De asemenea, demn de mentionat, este si aspectul ca, daca a existat un numar inscris pe documentul anulat, numarul respectiv devine liber pentru folosire.
Pentru a regasi documentele anulate puteti folosi Registrul jurnal in care va asigurati ca ati selectat in filtre afisarea operatiunilor cu valoare 0.
In cazul in care doriti neaparat ca o chitanta anulata sa fie evidentiata in Registrul de casa, va rugam sa eliminati repartizarile incasarii si sa notati anularea in detaliile operatiunii.
A fost de ajutor articolul?
Grozav!
Mulțumim pentru feedback
Ne pare rău! Nu am putut fi de ajutor
Mulțumim pentru feedback
Feedback trimis
Apreciem efortul dumneavoastră și vom încerca să modificăm articolul